Ce facem cu molozul de langa casa?

Ai renovat baia si a iesit o gramada de moloz, sau vazand anumite reduceri  vrei sa-ti  renovezi apartamentul si din acest proces iese o cantitate mare de moloz? Sau  vazand ca tot se poarta arcada la balcon te-ai gandit sa-ti faci si tu, si in felul acesta sa aveti o camera mai mare. Si totusi, ce facem cu molozul de langa casa?
O sa va minunati cat moloz poate iesi dintr-o asemenea operatiune. Sunt multe firme care se ocupa de transportul molozului si poti apela la o astfel de firma. Firma iti va pune la dispozitie un container in care poti duce acel moloz. Operatie de altfel destul de dificila, mai ales daca locuiesti la bloc, la etaje superioare.

Daca a venit momentul sa renovezi incaperea, apartamentul  iti recomandam sa iei in considerare urmatoarea solutie. O solutie utila la intrebarea ce facem cu molozul de langa casa?  Suntem o firma autorizata, care iti va inchiria un container de 7 metri cubi pentru o perioada de cel mult trei zile. Te vei ocupa personal de incarcarea molozului in bena. In momentul in care se va umple, vom ridica recipientul si il vom descarca la groapa de gunoi. Putem repeta operatiunea chiar si de mai multe ori pe zi daca este nevoie. Contractul dintre noi va expira in momentul in care spatiul va fi complet evacuat de moloz.

In situatia in care stam la bloc, ce  facem cu molozul de langa casa?

Cantitatea de gunoi rezultata in urma unei remodelari de apartament, sau demolarea unui perete este foarte mare. Practic nu veti avea unde sa-l aruncati. Deoarece  aruncarea deseurilor la ghena de gunoi a blocului  este interzisa, acestea nefiind deseuri menajere. Persoanele care executa lucrari de constructii, reparatii sau demolari trebuie sa detina un contract de ridicare a molozului cu firme autorizate de transport moloz si astfel sa inchirieze un container pentru moloz. Lipsa acestui contract constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Deasemenea este interzisa aruncarea de la inaltime a molozului rezultat, a deseurilor precum si a altor materiale. Evacuarea molozului si a deseurilor de materiale din obiectele de constructie si schelele aferente, de la o înaltime mai mare de 4 m, trebuie facuta cu ajutorul jgheaburilor închise,  în containere. Iar capatul inferior al jgheabului de evacuare moloz trebuie sa se afle la o înaltime de cel mult 1 m deasupra solului. În cazul în care acest lucru nu este posibil, capatul inferior al jgheabului trebuie sa se termine într-un container de depozitare. Se recurge la acest lucru pentru a se evita producerea prafului. Locurile în care se depoziteaza molozul si deseurile de materiale de constructii evacuate de sus trebuie sa fie îngradite.

Dupa ce am terminat cu umplerea containerului, acesta va fi preluat de catre firma de inchiriere containere moloz, si transportat in spatii special amenajate,si anume groapa de gunoi. Astfel, observam ca intrebarea ce facem cu molozul de langa casa, nu ne mai da batai de cap.

Ce facem cu molozul de langa casa?

Ce facem cu molozul de langa casa?